Mätning och förberedelser inför tapetsering


Hur mäter jag min vägg?

Mät noggrant bredden och höjden av väggen du vill tapetsera i cm (t.ex. B 400 cm H 270 cm). Om någon del av väggen har en annan höjd, utgå då alltid från den högsta punkten när du tecknar ner måtten. Då tapeten produceras exakt i de mått du anger är det bra att lägga till 5 cm extra på båda måtten för att vara på den säkra sidan ifall din vägg inte är helt rak.

Tapeterna trycks på våder á 45 cm. Alla längder är numrerade vilket gör det lätt för dig att veta var du ska börja och vilka längder som ska sitta bredvid varandra.

Tapetlim ingår i den kvantitet som du behöver. Vi rekommenderar det tapetlim som följer med din order. Om du använder lim från en annan tillverkare, se till att använda ett lim som är anpassat för non-woven.

Instruktion för hur du monterar din tapet skickas med.
Vid beställning av tapeter fyller man i måtten (B & H) i kassan under Adressuppgifter ”Övrig information”

Hur förbereder jag väggen för tapetsering?

För att underlätta för tapeten att fästa väl måste väggen vara slät, ren, torr och välförankrad. Flagnande färg och tapeter som släppt från väggen måste rivas bort eller spacklas över. Köper du en ljus tapet är det bra att grundmåla väggen innan ifall den är målad eller tapetserad i en mörkare färg. 

Tapeterna är skräddarsydd för att passa din vägg och kan inte returneras. 

Leverans ca 5 arbetsdagar.